10 Dakikada Mükemmel Lezzet: Brüksel Lahanası Kızartması Nasıl Yapılır?

Brüksel lahanasını seviyorsanız mutlaka denemeniz gereken bir tarifle geldik. Eğer ki Brüksel lahanasını sevmiyorsanız da bu tarifle sevmeye başlayacağınıza şüphe yok! ?

Brüksel Lahanası Kızartması Nasıl Yapılır?

Pişirme süresi: 10 dakika

Pişirme derecesi: 180 derece

Malzemeler:

  • 500 gram Brüksel lahanası

Sos için:

  • 1/2 tatlı kaşığı tuz

  • 1/2 tatlı kaşığı karabiber

  • 1/4 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

  • 2 diş sarımsak rendesi

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 tatlı kaşığı tahin

Hazırlanışı:

1. Brüksel lahanalarını ortadan ikiye kesin. Dış katmanını soyun. 

2. Sos için gerekli malzemeleri karıştırın ve Brüksel lahanalarını bu karışıma bulayın.

3. Airfryer sepetine kesik tarafları aşağı bakacak şekilde dizin ve 180 derecede 10 dakika pişirin. 

4. Arzu ederseniz piştikten sonra üzerine susam serpin ve soya sosu ile servis edin.

Afiyet olsun!

Bu tarifin ayrıntılarını adım adım görmek isterseniz videomuzu izleyebilirsiniz ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir